“Naša prodavnica” sa domaćim proizvodima iz Prnjavora

Prnjavor će dobiti svoju prvu prodavnicu domaćih proizvoda proizvedenih na području ove opštine, koja nosi naziv “Naša prodavnica”. Na policama ovog objekta nalazi se gotovo 150 proizvoda oko 25 proizvođača domaće hrane iz Prnjavora.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, ističe za TV K3 da je ovo dodatna podrška poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju, ali i samoj privredi.

“Smatram da je ovo nešto što je potrebno Prnjavoru i što trebaju svi vidjeti. Najvažnije je da ovo služi svojoj svrsi, a to je da promovišemo sve ono što se radi na području naše lokalne zajednice, jer mi imamo šta da pokažemo”, kaže Tomaš za ovu televiziju.

Tomaš dodaje da je ovo ujedno i poziv svim ostalima proizvođačima, da izlože svoj proizvode i budu na dohvat ruke svim potrošačima
“Dugoročno ćemo razmišljati da i oni veći proizvođači svoje mjesto nađu na policama ove prodavnice”, kazao je Tomaš, navodeći da je ideja “Naše prodavnice” pokrenuta još aprila 2018. godine, prije nego su otvorene kuće sličnog tipa u Banjaluci, Trebinju i Gradišci.

Opština je osnivač i vlasnik ove prodavnice, za koju će ona plaćati radnike, kao i prostor.

“Naša prodavnica”, koja se nalazi na Trgu Srpskih boraca, svoja vrata će otvoriti u četvrtak u 13 časova.