Ovo su najbogatije porodice na svijetu u 2021. godini

Objavljena je lista najbogatijih porodica na svijetu u ovoj godini. Ona obuhvata porodice iz različitih dijelova svijeta koje se bave različitim poslovima.

Na ovu listu nije uvrštena prva generacija milijardera pa je istaknuto da lista nije konačna, jer postoje porodice čije je bogatstvo rasprostranjeno po svijetu i teško ga je pratiti.

Prvo mjesto zauzela je porodica Valton, čije je bogatstvo procijenjeno na 238,2 milijarde dolara. Vlasnici su maloprodajnog lanca Valmart.

Na drugom mjestu je porodica Mars, u čijem je vlasništvu istoimeni brend slatkiša. Njihovo bogatstvo procijenjuje se na 141,9 milijardi dolara.

Zatim slijedi porodica Koh, čije je bogatstvo procijenjeno na 124.4 milijarde dolara, a u čijem je vlasništvu istoimena naftna kompanija.

Na četvrtom mjestu je Hermes, u čijem je vlasništvu istoimeni brend luksuznih torbi. Imaju bogatstvo od 111, 6 milijardi dolara.

Slijedi ih porodica Saud, koja vlada Saudijskom Arabijom, a njihovo bogatstvo procijenjuje se na 100 milijardi dolara.

Porodica Ambani je na šestom mjestu s bogatstvom od 93,7 milijardi dolara. U njihovom vlasništvu je konglomerat Reliance.

Nakon njih slijedi porodica Verthejmer u čijem je vlasništvu brend Šanel. Imaju bogatstvo od 61,8 milijardi dolara.

Porodica Džonson nalazi se na osmom mjestu s bogatstvom od 61,2 milijarde dolara. U njihovom je vlasništvu finansijska kompanija Fideliti Investments.

Slijedi porodica Tomson u čijem je vlasništvu medijska korporacija Rojters. Imaju bogatstvo od 61, 1 milijardu dolara.

Na desetom mjestu je porodica Boehringer u čijem je vlasništvu farmaceutska kompanija Boehringer Ingelhejm. Njihovo bogatstvo procijenjuje se na 59,2 milijarde dolara, prenosi Telegraf.