Praznik fudbala u Prnjavoru

Fudbalski klub Ljubić iz Prnjavora obilježio je u nedjelju 75 godina postojanja, a značajan klupski jubilej su dolaskom uveličali veterani beogradske Crvene zvezde.

Kroz istoriju koja se počela pisati prije 75 godina u FK Ljubić prošle su generacije ljudi, pri čemu je svaka, na svoj način ostavila trag. Nizale su se pobjede, porazi, usponi, padovi i Ljubić je stigao do jubilarnih 75 godina. A, ovaj jubilej uveličali su veterani Crvene zvezde. Legende "crveno-bijelih", praćeni gromoglasnim aplauzom u nedjelju su istrčale na teren stadiona "Siniša Peulić" u Prnjavoru i odigrale utakmicu protiv veterana Ljubića. Rezultat od 4:0 za Zvezdu je definitivno bio u drugom planu, a mnogo bitnije su čvrste veze koje su, već odavno uspostavila dva kluba, prenosi "K3". Dodajmo i to da su strijelci za Beograđane bili Nenad Vanić dva puta te po jednom Nenad Stojanović i Milan Đaković.

"Prnjavor je vrlo lep gradić. Ima odličnu infrastrukturu. Dva ovakva terena nisu malo. Bilo je baš lepo igrati, jer su tereni izvanredni”, rekao je legendarni igrač  Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon za "K3".

Stanislav Karasi, još jedna legenda trofejnog kluba iz Beograda, istakao je da mu je izuzetno drago što je sa saigračima doputovao u Prnjavor, gdje ih je dočekao veliki broj navijača i simpatizera.

"Drago nam je da se nakon toliko dana karantina i zabrana zbog virusa korona ponovo vidimo na terenu, što možemo da se opustimo i družimo, da zajedno proslavimo Ljubićev praznik", kazao je Karasi, a prenosi "Mondo".

Dugogodišnji prvotimac, a sada predsjednik Ljubića Vladimir Deket rekao je da je za njega bila velika čast igrati protiv evropskog i svjetskog prvaka.

Meču je prisustvovao veliki broj navijača iz Prnjavora i susjednih mjesta, među kojima su bili mališani sa Kosova i Metohije. Spletom okolnosti glavnu nagradu, od kupovina donatorske karte za podršku budućnosti Ljubića, u iznosu od 1.000 KM osvojila je djevojčica Danica Mitrović iz Vitine.

Utakmici veterana prethodio je susret omladinskih selekcija Ljubića i Borca iz Banjaluke. Generalni pokrovitelj manifestacije povodom 75 godina kluba je bio načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Ljubić je na "Facebook-u" istakao da je dolazak Crvene zvezde bio jedan najljepših poklona za vrijedan jubilej. Iz kluba su se zahvalili Tomašu i ostalim sponzorima, veteranima Crvene zvezde, kupcima donatorskih karata, gostima i navijačima koji su uveličali ovaj sportski praznik. Posebnu zahvalnost su istakli djeci sa Kosova, koja ovih dana borave u Prnjavoru.