Prnjavorčaninu u Derventi oduzeta trepteća svijetla

Policija u Derventi je od od Bojana I. (27), iz Prnjavora, oduzela uređaj za davanje posebnih svjetlosnih i zvučnih znakova, takozvane „treptače“, koje je neovlašćeno koristio na svom vozilu.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa, u nedelju, oko 21,40 časova, u ulici Marije Bursać u Derventi, po uočenom prekršaju izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Škoda” kojim je upravljalo lice inicijala B.I. sa područja opštine Prnjavor, koje je na vozilu posjedovalo uređaje za davanje posebnih svjetlosnih i zvučnih znakova takozvane „treptače“- saopštili su danas (ponedjeljak) iz Policijske uprave Doboj.

„Treptači“ su oduzeti a B.I. je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, naveli su iz policije.

Osvrćući se na sve učestaliju pojavu da mnogi vozači mahom skupocjenijih vozila sami sebi daju za pravo da neovlašćeno upotrebljavaju „treptače“, iz dobojske policijske uprave najavljuju nastavak te akcije.

- I u narednom periodu nastavićemo sa pojačanom kontrolom saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređaje za davanje posebnih svjetlosnih i zvučnih znakova - kaže Dragana Kerkez, portparol  Policijaske uprave Doboj.

N. ĐURIĆ

Tagovi: