U Prnjavoru počela Ljetna škola stripa

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru u organizaciji Udruženje crtača i ljubitelja stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija” počela je Ljetna škola stripa koja se organizuje po peti put. U okviru ovogodišnje škole stripa, učestvuje deset mališana.

Među polaznicima je dvanaestogodišnji Božidar Vuković koji ovu ljetnu školu pohađa po treći put. Kaže da je ovaj vid umjetnosti, zavolio čitajući neke poznate naslove kao što je Alan Ford pri čemu se nada da će ta ljubav dodatno rasti nakon što savladaju potrebe crtačke tehnike.

Kako bi tenike na valjan način bile savladale tu je i budno oko članova Udruženja crtača i ljubitelja stripa Republike Srpske ,,Deveta dimenzija” koji ovu školu organizuju još od 2016. godine. Navode da je među polaznicima, mnogo talentovanih crtača.

Član Udruženja Zdravko Knežević koji i vodi ovu školu stripa kaže da polaznici dobijaju priliku da savladaju tehnike od stvaranja ideja do štampe stripa.

On kaže kako je strip kompleksan proces i da za njegovo stvaranje treba dosta vremena.

Vršila dužnosti direktora Narode Biblioteke u Prnjavoru Dušan Marić navodi da im je veoma drago što je ova škola i ove godine organizuje u Prnjavoru pri čemu navodi da uspješni polaznici dobijaju i priliku da se njihovi radovi objave.

Ističu da je u fondu, stripova malo ali se nadaju da će on biti oplemenjen.

Škola stripa trajaće do kraja avgusta a učešće je besplatno za sve polaznike.

TV K3