Školovanje završava 59 učenika, maturski ispiti krajem maja

Nastava za 59 učenika četvrtih razreda Gimnazije u Prnjavoru završena je, a pred maturantima je krajem mjeseca polaganje maturskih ispita.

Direktor Gimnazije LJubinka Stanić precizirala je u izjavi Srni da je zbog odličnog uspjeha i primjernog vladanja u protekle četiri godine školovanja polaganja maturskog ispita oslobođeno 12 učenika.

“Imajući u vidu okolnosti zbog virusa korona možemo biti zadovoljni kako smo priveli kraju školsku godinu, trenutno svodimo podatake o uspjehu i postignućima po odjeljenjima. Svi maturanti su se dobro snašli u novonastaloj situaciji i uspješno odradili onlajn i redovnu nastavu”, kaže Stanićeva.

Maturanti Gimanzije zajednički pismeni dio maturskog ispita iz srpskog jezika polagaće 27. maja, dok je polaganje izbornog dijela maturskog ispita predviđeno za 31. maj i 1.jun.

U novoj školskoj godini planiran je upis tri odjeljenja sa po 24 učenika.

“Plan nam je da upišemo po jedno odjeljenje opšteg smjera, računarsko-informatičkog i društveno-jezičkog smjera. Zbog epidemiološke situcije nismo u mogućnosti kao ranijih godina organizovati posjete osnovnim školama pa smo juče objavili promotivni video za upis učenika u prvi razred”, pojasnila je Stanićeva.