Stanić: Presuda Prnjavoru dogovrena

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS porucio je danas da je opstina Prnjavor, presudom Vrhovnog suda o blokadi racuna zestoko ostecena.

Miladin Stanić dodaje da ima pravo sumnjati da je u pitanju dogovor zainteresovanih strana i pravosudja.

Bivši načelnik opštine Prnjavor Sinisa Gatarić raskinuo je ugovor o gradnji poveliča sa firmom “IZO EKOMONT” d.o.o. Vlasenica  zato što pomenuti nisu imali adekvatne atste za ugrađene materijale, tvrdi ovo Stanic.

Zanjera  prnajvorskoj vlasti neažurnost u objavljivanju infrmacije o presudi i blokadi računa, prenosi TVK3. 

Opština Prnjavor trebala je informaciju o presudi za blokadu računa od 1,2 miliona KM prezentovati javnosti prije usvajanja lokalnog budžeta.

Stanić se slaže  da ova situacije ce se odraziti na funkcionisanje opštine ali i tvrdi da neko nije dobro odradio posao.

„Ovdje nisu bili zaštićeni interesi opštine Prnjavor. Smatram da ova presuda dogovrena i da je neko ovdje od učesnika u procesu podjelio pare“, poručio je Miladin Stanić.

Stanić je svoje tvrdnje potkrepo citirajući presudu  vrhovnog suda.

„Tužena strana, misli se na opštinu Prnjavor, samo je uopšteno prigovarala ovom nalazau i mišljenju. Tamo je bio pravobranilaci, i bez navođenja konkretnih primjedbi na taj nalaz i mišljenje , i na ročištu i na kome je vještak obrazlagao nalaz i mišljnje, te da nije ima niti jedno pitanje za vještaka“, dodaje Stanić, piše TVK3.

Kontaktirali smo opštinu Prnjavor odakle su poručili da neće nista komentarisati i da nije bitno šta priča, večć ko priča, te da javnost nije ranije mogla biti upoznata iz razloga što je presuda dostavljena opštini od Pravobranilaštva par dana prije pres konferencije a da datum kooji se spominje jeste datum kada je Pravobranilaštvo primilo tu presudu.