Banjalučke "osice" osvojile Kup Republike Srpske

Nakon višegodišnje apstinencije trofeji su ponovo počeli stizati na adresu Ženskog rukometnog kluba Borac. Banjalučke "osice" večeras su u svom "Boriku" po peti put u istoriji osvojile Kup Republike Srpske.

U finalu Kupa Republike Srpske za sezonu 2019/20. pulenke Radeta Unčanina su savladale ekipu Jedinstva iz Brčkog rezultatom 30:16.

Domaće su vodile od početka do kraja i upisale pobjedu s kojom su pokazale da će ove sezone igrati važnu ulogu u svim domaćim takmičenjima. Pobjednik je odlučen već nakon prvog dijela kada je na semaforu stajalo 17:5. Sjajna igra u napadu i odbrani limitirale su Brčanke da nakon 30 minute postignu svega pet golova.

Dugo je čekao Borac da konsoliduje redove, što je i u učinio dolaskom aktuelne agilne Uprave koja je odlučila da vrati banjalučkog velikana na staze stare slave. Ovaj trofej biće dodatna motivacija "osicama" da već ove sezone vrate trofeje i na nivou cijele BiH.

Inače, u subotnjim polufinalima Borac je bio bolji od "Mire" (24:19), dok je Jedinstvo slavilo protiv Knežopoljke (31:24).

Nezavisne novine

Tagovi: