Moderna verzija Toma Sojera odigrana u Prnjavoru

Glumci DIS-ovog pozorišta mladih iz Banjaluke predstavili su se publici u Prnjavoru predstavom "Šta je zaista uradio Tom?" u čijoj su osnovi djela Marka Tvena postavljena u moderno doba.

Predstava je sinoć izvedena u okviru Pete pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" čiji je organizator Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Glumac Milan Bogdanović, kojem je povjerena uloga Toma Sojera, rekao je da se radnja vrti oko dva prijatelja koji traže pravdu i istinu u današnjem svijetu, pokušavaju stvari učiniti boljim, ispraviti ono što u društvu nije kako treba.

- Kroz predstavu smo pokušali da definišemo sve probleme srednjoškolaca, probleme koji su nama bliski i poznati, da ih provučemo kroz cijelu priču - naveo je Bogdanović.

Marko Bojić, koji se našao u ulozi Haklberi Fina, istakao je da sa posebnim emocijama dolazi pred prnjavorsku publiku.

- Prnjavor je uvijek zanimljiv grad jer nas dočeka dosta publike, uvijek je tu neka posebna energija. Već nekoliko godina naše pozorište je na ovom festivalu, uvijek je dobra zabava i za publiku i za glumce - izjavio je Bojić.

On je rekao da je bilo zabavno raditi na predstavi koja je za samo nekoliko mjeseci od premijernog izvođenja osvojila nekoliko nagrada.

- Igrali smo na dva festivala i na oba osvojili nagrade. Na Festivalu srednjoškolskih pozorišta u Živinicama dobili smo nagrada za glumačku igru, a na Festivalu autorske poetike u Mostaru osvojili smo nagradu za raznovrsnost glumačke igre - naveo je Bojić.

U srijedu, 18. septembra, u Prnjavoru gostuje beogradski glumac Ivan Perković iz NAS teatra sa predstavom "Svetozar treći". 

Tagovi: